Kuka on Joonas Toivonen?

SEO Guru Joonas ToivonenNiin, kuka tai mikä h*lvetti Joonas Toivonen on?

Kaikki oleellinen selviää luonnollisesti LinkedIn-profiilistani, mutta ajattelin kirjata tälle sivulle myös muutamia sellaisia asioita, joita et vielä tiedä minusta!

Työhistoria

Head of SEO, Omni Partners Oy

08/2015–

Hakukoneoptimointipuolen vetäjänä vastuullani ovat sekä asiakkaidemme että yrityksen sisäiset SEO-projektit. Lisäksi vastuullani on analytiikka- ja hakukoneoptimointituotteidemme kehitys. Tehtäviini kuuluvat muun muassa:

✅ Tekninen ja sisältöjen hakukoneoptimointi (konsultointi + suorat muutokset)
✅ Avainsanatutkimukset
✅ Web-analytiikka (konsultointi, raportointi)
✅ Konversio-optimointi
✅ Sivustoauditoinnit
✅ Workshopit ja koulutukset
✅ Sisällöntuotanto ja sisältömarkkinointi

Työ on itseohjautuvaa: yrityksen johto on kertonut vision, mihin he haluavat yrityksen kehittyvän. Seniorit vastaavat omilla osa-alueillaan, että yrityksen suunta on oikea.

Internet-markkinoinnin konsultti, yrittäjä, J2 Media T:mi

02/2010–5/2015

Perustin oman toiminimen alun perin affiliate-markkinointia varten: pyöritin erilaisia hintavertailu- ja sisältösivustoja, joiden aiheina olivat muun muassa piilolinssit, matkailu, liikunta ja talous. Sivustot tuottivat tuloja, jotka piti saada verotettavaksi. Toiminimen pyörittäminen opetti minulle paljon suomalaisen pienyrittäjän maailmasta: kirjanpidosta, veroista, laskutuksesta ja oman työn tuottavuudesta.

Lopetin yrityksen siirtyessäni Omni Partnersille, sillä halusin pitää vapaa-ajan nimensä mukaisesti vapaana. Ilman toiminimeäni voin keskittyä toimistoaikana täysillä töihin – ja vapaalla itseeni.

Liiketoiminta-analyytikko, Fonecta Oy

01/2012–02/2015

Ensimmäisen vuoden ajan olin osa SEO-tiimiä, joka oli vastuussa kaikista asiakkaille myydystä hakukoneoptimointiprojekteista. Tehtäväni sisälsivät muun muassa verkkosivujen teknistä parantamista, sisällöntuotantoa, sisältömarkkinointia, analytiikkaa ja raportointia. Toiminta oli hyvin itsenäistä ja oma-aloitteista. Sain runsaasti kiitosta työstäni sekä asiakkailta, tiimikavereiltani kuin myyntitiimeiltä.

Yrityksen tuotevalikoiman muuttuessa ja SEO-projektien vähentyessä minut siirrettiin osaksi digikehitystiimiä, jonka tehtävänä oli kehittää tuotetarjoamaa. Analysoin asiakasdataa, osallistuin markkinointikampanjoiden suunnitteluun ja toteutukseen ja tuotin tukimateriaalia johtoryhmän päätöksentekoon. Käytin QlikView ja SalesForce -työkaluja viikoittain. Samanaikaisesti olin vastuussa vielä muutamien asiakkaiden SEO-projekteista.

Vaalitoimitsija, Turun kaupunki

5/2009-6/2009
& 4/2011

Toimin vaalitoimitsijana vuoden 2009 europarlamenttivaalien ja vuoden 2011 eduskuntavaalien ennakkoäänestyksessä. Vastasimme yhdessä pienen ryhmän kanssa ennakkoäänestyspaikan toiminnasta: äänestysoikeuden tarkastuksesta, äänestyksestä ja äänien oikeasta säilytyksestä. Vuonna 2011 olin mukana myös äänten tarkastuslaskennassa.

Lehdenjakaja, Kaupunkilehti Turkulainen

Koulu- ja metallitöiden ohessa jaoin kaupunkilehti Turkulaista Piikkiön kunnan alueella. Työ oli omatoimista ja olin itse vastuussa sekä mainosten lajittelusta että jakamisesta. Työ oli fyysisesti raskasta, mutta opetti nuorta miestä tsemppaamaan vaikeinakin päivinä.

Metallityöntekijä & kesäapulainen, Mametek Oy

Metallityöntekijänä putsasin metalliosien reunoja hitsaus- ja muihin tarkoituksiin. Lisäksi avustin pelastusveneiden asennuksessa ja huollossa Turun, Vaasan ja Rauman telakalla.

Kesäapulaisena loin tuotekatalogin lumikourun valmistukseen käytettävälle ”groomerille”. Otin tuotekuvat, selvitin tuotenumerot ja loin katalogin hyvin yksityiskohtaisesti.

Koulutus

Kauppatieteiden maisteri, Turun kauppakorkeakoulu
2008–2013
Pääaine: kansainvälinen liiketoiminta
Sivuaine: tietojärjestelmätiede
Pro gradu -tutkielma: Value Creation in Affiliate Marketing

Kauppatieteiden kandidaatti, Turun kauppakorkeakoulu
2008–2010
Pääaine: kansainvälinen liiketoiminta
Sivuaine: tietojärjestelmätiede
Kandidaatintutkielma: Suomalaisten yritysten suorat sijoitukset Venäjälle – Case Atria Oyj.

Ylioppilas, Kupittaan lukio
2004–2007
Yo-kirjoitusten keskiarvolla eximia cum laude approbatur
Palkittu stipendillä valmistuneiden parhaasta päättötodistuksen keskiarvosta

Ulkomailla suoritetut opinnot:
Islannin yliopisto, Háskóli Íslands, kevät 2013
Suoritettuja opintoja: viestintä, valtio-oppi, islannin kieli

Kielitaito

suomi - äidinkieli
englanti - erinomainen
ruotsi - hyvä
saksa - kohtalainen
islanti - alkeet

Tietotekninen osaaminen

Erinomaiset taidot:

 • Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint
 • Outlook
 • HTML5, CSS, PHP
 • Google Analytics, Tag Manager, Search Console
 • Google Adwords, DoubleClick
 • MailChimp
 • Hotjar, Mix Panel, Crazy Egg, Lucky Orange, Kissmetrics, Clicktale
 • WordPress, Drupal, Joomla, ModX, Concrete5
 • Magento, Shopify, WooCommerce, MyCashFlow, Vilkas, Smilehouse, etc.
 • Collab Activ, Basecamp HQ, Wrike
 • SalesForce, QlikView

+ Käytännössä kaikki muut parin päivän opiskelun jälkeen.

Harrastukset & mielenkiinnon kohteet

Olen nuoresta asti ollut intohimoinen penkkiurheilija. Pienenä pellavapäänä seurasin Mika Häkkisen, Jari Isometsän ja Leijonien edesottamuksia antaumuksella. Sama innokkuus on jatkunut aikuisikään asti – joskin fanittamisen aste on lievästi laskenut; enää en pukeudu McLaren-lippalakkiin tai hiihdä ympäri lapsuudenkotini pihaa kahtakymmentä kertaa illassa. Urheiluintoni on onneksi ulottunut myös kotisohvan ulkopuolelle: kulutan punttisalin kyykkypaikkaa aktiivisesti. Kun en hikoile tangon alla, käyn pelaamassa sulkapalloa, laskettelemassa, hiihtämässä ja lenkkeilemässä.

Matkustan mielelläni. Olemme tulevan vaimoni kanssa niin interreilanneet Itä-Euroopassa, ajaneet Islannin ympäri kuin käyneet perinteisillä rantalomilla. Tähän mennessä elämäni parasta aikaa on ollut 5 kuukauden vaihto-opiskelu Reykjavikin yliopistossa. Unelmissamme siintävät yhä New York ja Route 66, jotka toivottavasti pääsemme vielä tulevaisuudessa näkemään.

Seuraan sekä politiikkaa että taloutta aktiivisesti. Tutkin usein kaikki näkökulmat enkä tyydy siihen, mitä suosituimmat iltapäivälehdet eteeni syöttävät. Muodostan mielipiteet maailman tapahtumista itse.

Muuta mainittavaa

 • Ajokortti: BC
 • Varusmiespalvelus: Saapumiserää 2/07 - aliluutnantti, sotilaspoliisijoukkueen johtaja

Siinä on Joonas Toivonen pähkinänkuoressa. Jos haluat lisää tietoa minusta, soita!

 • Joonas Toivonen
 • GSM. 0400759653
 • e-mail: joonastoivonen@gmail.com

Palaa hakukoneoptimoinnin etusivulle >>

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest